Quantitative Aptitude Practice set -1 : SBI clerk recruitment Examination 2016 , SBI P.O recruitment examination 2016

Dear friends, We will be publishing sets of question paper based on syllabus of  SBI clerk recruitment Examination 2016 , SBI P.O recruitment examination 2016. So, dear friends keep surfing www.competitiveinfocus.com for latest updates.

Directions (1-5) : What will come in place of the question mark (?) in the following questions?

1. 98  ÷ 14 x 49 – 294 = (?)2

A. -14

B.  √7

C. -7

D. 196

E. -√7

Correct Ans :   C

2.   (2 x 3)3  ÷(4 x 9)2 x(27 x 8)2(6)?

A. 5

B. 6

C. 3

D. 8

E. None of these.

Correct Ans :   A

3. 454.58 – 376.89+121.45 -95.42 = ?

A. 102.22

B. 103.72

C. 91.72

D. 92.32

E. None of these

Correct Ans :   B

4.  √ 576  ÷  (4)2 x 7.4 + (7)3  -231 = ?

A. 123.9

B. 121.1

C. 111.4

D. 121.1

E. None of these

Correct Ans :   E

5. (√3-2)2= ? – √ 12 -√ 36

A. 13-2√3

B. 13

C. 13-4√3

D. 1

E. None of these

Correct Ans :   A

Directions (6-10) : What approximate value will come in place of question mark (?) in following question? (You are not expected to calculate the exact value)

6. 150/17 x 199/13 ÷ 16/91 =?

A. 650

B. 700

C. 770

D. 820

E. 850

Correct Ans : C

7. 151.011 -419.999 +649.991 =?

A. 380

B. 420

C. 350

D. 410

E. 360

Correct Ans : A

8. 1299  ÷ 19.99 x 25.01 +400.01 = ?

A. 2025

B.  2300

C. 1925

D. 2200

E. 1700

Correct Ans : A

9. 30.06% of 499 + 39.99 % of 799 = ?

A. 420

B. 380

C. 440

D. 510

E. 470

Correct Ans : E

10. (14.99)² -(7.01)² +( 4.99)³=?

A. 250

B. 200

C. 150

D. 300

E. 350

Correct Ans : D

One Reply to “Quantitative Aptitude Practice set -1 : SBI clerk recruitment Examination 2016 , SBI P.O recruitment examination 2016”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *