IBPS English Practice Set -3

Dear friends, knowledge of English is very much essential to crack competitive examination. Follow our English practice sets for scoring good marks in competitive examination. Here is the set 3.

You may also read:

English Practice Set 1

English Practice Set 2

English Practice set 4

Direction (1-2) :  Select the appropriate preposition to fill in the blanks in the following sentences:

1.Divide the mangoes ———– the boys.

A) between

B) with

C) to

D) among

Correct Answer : D

2. He is deaf ——— my request for help.

A) to

B) of

C) for

D) at

Correct Answer : A

Direction (3-6): Select the appropriate article to complete the following sentences Choose option (D) (Zero article) if no article is required.

3. He is ———– honorary Magistrate.

A) a

B) an

C) the

D) zero article

Correct Answer : B

4. The Ganga is considered holy by ——-Indians.

A) a

B) an

C) the

D) zero article

Correct Answer : C

5. He died ——- peaceful death.

A) a

B) an

C) the

D) zero article

Correct Answer : A

6. ———– rich and poor, young and old met together.

A) a

B) an

C) the

D) zero article

Correct Answer : D

Direction (7-10) : Fill up the blank space appearing in the following sentences by the Antonym  of the word occurring in the sentences in capital letters as per context from the given words :

7. if yuo wish for PEACE, be prepared for ——–.

A) Misery

B) War

C) Happiness

D) Healthy

Correct Answer : B

8. ANCIENT History pleases me more than ———–.

A) Medieval

B) Modern

C) New

D) Backdated

Correct Answer : B

9. His DEPARTURE took place an hour after his ———–.

A) Exit

B) Approval

C) Arrival

D) Defeat

Correct Answer : C

10. NATURAL flowers are prettier than ——– ones.

A) Artificial

B) Smooth

C) Wild

D) Unpleasant

Correct Answer : A

 

 

One Reply to “IBPS English Practice Set -3”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *