IBPS English Practice Set -4

Dear friends, knowledge of English is very much essential to crack competitive examination. Follow our English practice sets for scoring good marks in competitive examination.

You may also read:

English Practice Set 1

English Practice Set 2

English Practice Set 3

Direction (1-10): Read each sentence to find out whether there is any gramatical error or idiomatic error in it. The error, if any will be one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (E).

1. A major computer security firm urged (A)/ the social networking site to set up (B) / an early –warning system after hundreds of users were (C) / hit by a new wave of virus attacks.(D) / No error (E)

Correct Answer : E

2.The award ceremony ended (A) / on a note of good cheer (B) / with audiences responding warmly (C) / to its line up of films. (D) / no error (E)

Correct Answer : C

3. Bharatpur is transforming into (A) / India’s most fastest growing bird sanctuary (B) / attracting thousands of rare migratory birds (C) / from Europe and Siberia. (D) / No error (E)

Correct Answer : B

4. The RBI has proposed to introduce (A) / polyner notes after taking into considering (B) / the cost and longevity (C) / associated with their manufacturing. (D) / No error (E)

Correct Answer : B

5. The Government has the obligation (A) / to provide basic infrastrcture facilities (B) / to regulating the process of (C) / urbanization in the ountry. (D)/ No error (E)

Correct Answer : C

6. The angry at being (A) / left out of the bonanza (B) / is palpable among (C) /employees of the organisation. (D) / No error (E)

Correct Answer : A

7. There are just too few trains (A) / for the ever-grow (B) / number of passengers (C) / in the city. (D) / no error (E)

Correct Answer : B

8. Experts believe that a (A) / gradually decreasing infant mortality rate (B) /is lead to a proportionate (C) / decrease in the size of our brains. (D) / No error (E)

Correct Answer : C

9. The bane of Indian hockey today is (A) / lack of interest by the part of the public (B) / which turn is fulled by the perception that (C) / it doesn’t pay to take up the sport as a career (D) / No error.

Correct Answer : B

10. Much is the inflow of travellers that (A) / it is tough to book an air ticket (B)/ to Ahmedabad and the international flights (C) / decrease in the size of our brains. (D) / No error.

Correct Answer : A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *