Quantitative Aptitude Practice set -5

1.Find the L.C.M of 648 and 243.

A. 648

B. 948

C. 448

D. 468

E. None of these.

Correct Answer: A

2. If 6x/3 + 4p = 8 for what value of p, x=12?

A. -1

B. 1

C. 4

D. -4

E. None of these

Correct Answer: C

3. The value of 2+√3/2-√3

A. 6 + 4√3

B. 7+ 4√3

C. 8 + 4√3

D. 7 + 2√3

E. None of these.

Correct Answer: B

4. If a(2a – 4/a) =2/a, the value of a2 -1/a2 is

A. 3

B. 0

C. 1

D. 4

E. None of these

Correct Answer: D

5. In Δ ABC <A +<C =800, <B + <C = 1100 then fin <C.

A. 150

B. 100

C. 180

D. 200

E. None of these

Correct Answer: B

6. Which of the numbers given below is that number which is divisible by a number from 1 to 9 except 5 and 7?

A. 140

B. 148

C. 142

D. 144

E. None of these

Correct Answer: D

7. If a circle diametrically divided in sixteen parts how many radii will it have finally?

A. 64

B. 16

C. 32

D. 24

E. None of these

 Correct Answer: B

8. A clock strikes once at 1 O’clock, twice at 2 O’ clock, thrice at 3 O’clock and so on. How many times in total will it strike in 24 hours?

A. 144

B. 168

C. 156

D. 164

E. None of these

Correct Answer: C

9. Spot the missing number in the given series-

816, 832, 849,?, 886

A. 867

B. 868

C. 869

D. 866

E. None of these

Correct Answer: A

10. When ¼ is written as a rational number with denominator 12, the numerator would be

A. 4

B. 6

C. 8

D. 3

E. None of these

Correct Answer: D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *