Computer Knowledge Practice Set -5 : SBI clerk recruitment Examination 2016 |SBI P.O recruitment examination 2016

Dear friends, We will be publishing sets of question paper based on syllabus of  SBI clerk recruitment Examination 2016SBI P.O recruitment examination 2016. Because we believe that it is very important for aspirants to prepare themselves according to syllabus.

1. To access properties of an object, the mouse technique to use is

A. shift clicking

B. right clicking

C. dropping

D. dragging

E. None of these.

Correct Answer: B

2. The basic building block of a database that contains related record is

A. Edit page

B. Query

C. Form

D. Table

E. None of these

Correct Answer: D

3. The ————- tells the computer how to use its components.

A. Network

B. Utility

C. Operating system

D. Application program

E. None of these

Correct Answer: C

4. Office LAN that are spread geographically apart on a large scale can be connected using corporate-

A. WAN

B. LAN

C. DAN

D. TAN

E. CAN

Correct Answer: A

5. Network components are connected to the same cable in the ——— topology.

A. Mesh

B. Bus

C. Ring

D. Star

E. Mixed

Correct Answer: B

 6. The code for a web page is written using

A. HTML

B. URL

C. Win Zip

D. Perl

E. A fifth generation language.

Correct Answer: A

7. A ———– is hardware used to read disks.

A. CPU

B. Floppy disk

C. Hardware

D. Software

E. Disk drive

Correct Answer: E

8. A computer’s type, processor and operating system define its

A. Platform

B. Format

C. Brand

D. Size

E. Speed

Correct Answer: A

9. A computer cannot “boot” if it does not have the –

A. Loader

B. Operating System

C. Compiler

D. Assembler

E. None of these

Correct Answer: B

10. Digital computer use a ————system to encode date and programs.

A. binary

B. semiconductor

C. RAM

D. Decimal

E. None of these

Correct Answer:A

 

You may also like –Computer Practice Set 4

One Reply to “Computer Knowledge Practice Set -5 : SBI clerk recruitment Examination 2016 |SBI P.O recruitment examination 2016”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *