General English Practice Set -6 for SBI PO ,IBPS and other competitive Exams

Dear friends,  here is the General English Practice set for upcoming IBPS, SBI Mains, SSC, TPSC, TCS and other competitive Exams. English is an important part  for any competitive examination .We are trying to help the competitor prepare better and enhance their chance of scoring full marks in this segment.  We have already uploaded Five sets  of General English Practice set.   We will try to post more soon. Follow our site regularly for upcoming sets.

Directions(1-5): Rearrange the following six sentence (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph, then answer the question given below them.

(A)However, many people may not be aware of the numerous other areas where it has been applied.

(B) Today, even, those who have little knowledge about the production of virtual reality are now most likely aware of its use in video games.

(C) Similarly, medical students have substituted a cadaver for a fiberglass mould of a body and a headset when training to perform surgery.

(D) Virtual reality was an unfamiliar concept to many people till the early 90’s.

(E) Introducing virtual reality to the real world, thus, has already proven to be beneficial for every industry it encounters.

(F) For example, astronaut trainees have recently use virtual reality to simulate a trip to space.

1. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?

        A. A

        B. B

        C. C

        D. D

        E. E

Correct Answer: D

2.Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?

        A. F

        B. B

        C. C

        D. D

        E. E

Correct Answer: B

3.Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?

        A. F

        B. B

        C. E

        D. D

        E. A

Correct Answer: A

4.Which of the following should be the FIFTH sentence after rearrangement?

        A. A

        B. B

        C. C

        D. D

        E. E

Correct Answer: C

5.Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement?

        A. A

        B. B

        C. C

        D. D

        E. E

Correct Answer: E

Directions(6-10): Rearrange the following six sentence (A), (B), (C), (D), (E) ,(F) and (G) in the proper sequence to form a meaningful paragraph, then answer the question given below them.

 

(A)But seriously, how much would you pay to know what thoughts are swimming around in someone else’s head?

(B) In most fictional movies thus, the idea of reading minds –of seeing the private intentions of another and the possibility of intervening in those plans- has always been highly attractive.

(C) Such fantastical questions have been the bread and butter of fiction .

(D) Today, more than four centuries since the phrase, “A penny for your thoughts?”, was first record, inflationary accounting makes that ancient penny worth more than $40.

(E) The going rate for a “thought” a probe into the thinking of another- was once quite a bargain.

(F) And if you could really know their truthfulness how much more would you pay?

(G) Even with the sliding value of the dollar, this still seems quite a bargain.

6.Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?

        A. A

        B. B

        C. C

        D. D

        E. E

Correct Answer: E

7.Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?

        A. F

        B. A

        C. C

        D. D

        E. G

Correct Answer: D

8.Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?

        A. F

        B. B

        C. A

        D. D

        E. G

Correct Answer: C

9. Which of the following should be the SIXTH sentence after rearrangement?

        A. A

        B. B

        C. C

        D. G

        E. E

Correct Answer: C

10. Which of the following should be the LAST (SEVENTH) sentence after rearrangement?

        A. A

        B. B

        C. F

        D. D

        E. E

Correct Answer: B

 

You may also read :English Practice Set 5 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *