Computer Knowledge Practice Set -7 for IBPS Exam

Dear friends, Computer Knowledge is an important part  for   IBPS Exam. We have already uploaded Six sets of questions of Computer Knowledge Practice Set.  Follow our site regularly for upcoming sets.

 

1.Which of the following is not SQL function?

A. DEV

B.  VARIANCE

C. COUNT

D. STDDEV

E. None of these

Correct Answer: A

2.Encapsulation is also known as

A. Data abstraction

B. Data about data

C. information hiding

D. All of these

E. none of these

Correct Answer: C

3.In public static void main(), static means

A. main () is a class method and can be called with out creating an object.

B. it called many times

C. Both A & B.

D. Either A & B

E. None of these

Correct Answer: A

4.Which of the following UNIX command is used for pattern matching?

A.  pattern

B. awk

C. grep

D. join

E. None of these

Correct Answer: C

5.Which layer is not present in TCP/IP Model?

A. Internet layer

B. Session layer

C. Application layer

D. Transport layer

E. None of these

Correct Answer: B

6.A 32 bit microprocessor has the word length equal to

A. 8 byte

B. 4 byte

C. 2 byte

D. 1 byte

E. None of these

Correct Answer: A

7.Another name for the term “Business through Internet”

A. Internet Business

B. E-commerce

C. World Wide Web Business

D. All of these

E. None of these.

Correct Answer: B

8.ZIV-Lempel compession algorithm uses

A. V.34 bis

B. V.32 bis

C. V.42 bis

D. V.24 bis

E. None of these

Correct Answer: C

9.How many trees can be formed using 3 nodes?

A. 7

B. 6

C. 5

D. 4

E. None of these

Correct Answer: B

10.The knowledge base of an expert system includes both facts and:

A. theories

B. heuristics

C. algorithms

D. analyses

E. None of these

Correct Answer: B

 

You may also like :-Computer Practice Set 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *